Selecteer een pagina

De allereerste.

door | okt 8, 2019

Welkom bij mijn allereerste blogpost ooit.

Mijn naam is Jana (spreek uit als Djéna).
Ik ben getrouwd met W en moeder van twee lapjespoezen, Fenna en Phoebe (spreek uit als fiebie) van twee jaar oud. Zoals de naam van mijn blog al doet vermoeden is deze naar hun vernoemd. Over hoe zij in ons leven zijn gekomen zal ik binnenkort in een aparte blogpost vertellen. We wonen sinds begin dit jaar weer in Steenwijk. Hiervoor hebben we bijna elf jaar in Zwolle gewoond in de wijk Stadshagen. En weer daarvoor woonden we ook al in Steenwijk.

Terwijl ik deze blogpost aan het voorbereiden ben begeef ik me op het terras achter huis in mijn schommelstoel. Het is heerlijk weer (ik schrijf dit op 13 september).
Phoebe ligt in een oude doos onder de tafel. Op de achtergrond hoor ik…. Ik wou dat ik kon zeggen, …de vogels zingen, maar ik heb de pech dat de wind uit de verkeerde hoek waait en dus hoor ik hoofdzakelijk de snelweg. Gelukkig is mijn uitzicht beter. De zon schijnt, mooie witte wolken aan de lucht, bomen die nog mooi in het blad zitten en het gras dat nodig gemaaid moet worden. Phoebe ligt inmiddels op de bank.

Ik ben, op het moment dat je dit leest, net begonnen met mijn eigen bedrijf. In de aanloop daar naartoe moest er enorm veel gebeuren. Er moest o.a. een website komen en ik wilde graag een blog beginnen. Aangezien ik wel wist wat ik wilde maar niet wist hoe ik dat moest uitvoeren, heb ik een bedrijf ingeschakeld die de website gaat ontwerpen met alles wat daarbij komt kijken. Het bedrijf zit in de buurt dus de lijntjes zijn kort. Ik fiets er regelmatig heen om foto’s af te leveren op een usb-stick en om overleg te voeren. Ik kreeg o.a. de opdracht om alvast drie blogposts vooruit te schrijven. Vandaar dat ik nu buiten zit met een schrijfblok op schoot. Mijn computer is bezig updates binnen te halen. Straks zet ik dit alles netjes in de computer.

Phoebe heeft net een poos achter een waterjuffer, een kleine libelle, aangejaagd. Ze heeft hem niet kunnen vangen deze keer. Ze is dus maar weer op de bank gaan liggen.
Het kan voorkomen dat ik vaker over Phoebe dan over Fenna schrijf. Fenna is namelijk een hele normale poes. ’s Morgens en ’s avonds actief en verder vooral veel slapen. Tussendoor wordt ze nog twee keer een kwartiertje wakker, als ik geluk heb een half uur, om vervolgens weer te gaan slapen. Phoebe daarentegen heeft een heel ander karakter. Ze slaapt vooral ’s nachts en is overdag bijna niet in slaap te krijgen. Ze is een echte buitenkat die jaagt op alles wat beweegt. Als ze zich uiteindelijk aan de slaap overgeeft is het al middag en voordat wij aan het avondeten beginnen is ze al weer wakker. Afgelopen zomer heeft ze maar één keer per dag een hazenslaapje gedaan buiten op de bank. Alleen tijdens de hittegolf ging ze naar binnen om zich vervolgens te bemoeien met alles wat ik aan het doen was. Ze houdt van gezelligheid en is een echte kletskous.

 

Ze is inmiddels al weer twee keer naar binnen en weer naar buiten gelopen en heeft achterin de kattenren gelegen. Over onze kattenren vertel ik een andere keer.
Wil je, in het kort, graag weten wat mij zoal beweegt, klik dan bovenin de menubalk op ‘over mij’. Dan weet je meteen waarover ik nog meer ga bloggen.

Tot de volgende keer.

Archief

0 reacties