Selecteer een pagina

Aan de slag met mijn kerstcadeau.

door | jan 13, 2020

De kerstman had een paar creatieve pakjes onder onze kerstboom neergelegd. Ik vond er o.a. een Clover punch needle en een boek genaamd Workshop punch als een pro van Marianne Dekkers-Roos.
Gisteren ben ik begonnen met punchen en ik moet je bekennen, het valt niet mee. Alle begin is moeilijk. Of misschien moet ik zeggen, ik ben te ongeduldig. Vooralsnog kan ik zeggen dat borduren met een normale borduurnaald bij mij nog altijd sneller gaat.
Ik heb gekozen voor verschillende tinten blauw, groen en grijs, aangevuld met een bruintint en gebroken wit. Als het af is kan het dan mooi in de woonkamer komen te hangen.

Je tekent een patroon op de stof en kleurt als het ware met een punchnaald de vlakken in.
Ik moet best hard duwen om door de stof heen te komen en dat terwijl er in de gebruiksaanwijzing staat dat je juist niet te hard mag duwen. Na een tijdje ging het al iets makkelijker, maar ik heb het vermoeden dat ik een iets te dikke stof in de borduurring heb gespannen. Namelijk traditionele borduurstof. Ik ga proberen of de naald makkelijker door een iets andere stof heen gaat. Als dat zo is haal ik de boel uit en begin opnieuw met de dunnere stof. Over het stukje punchen dat je op de foto ziet heb ik ruim een uur gedaan. Dat kwam o.a. omdat ik tot drie keer toe een stukje uit moest halen omdat de steken loskwamen. Aan de achterkant vormen zich lusjes en als je te hard aan de draad trekt, trek je de boel zomaar los. Voorzichtigheid geboden dus en vooral veel geduld.

Ik had de deur van mijn studio dicht gedaan omdat ik niet gestoord wilde worden en dat zinde Fenna maar niks. Ze begon luidkeels te miauwen, met dramatische uithalen, en hield pas op toen ik de deur voor haar open deed. Ze sprong bij me op schoot en ging liggen. Oftewel PAUZE! Ik dronk mijn warme chocomel en at mijn krakeling op. Fenna wilde daar wel even aan ruiken. Later ging ze op een stoel liggen en kon ik weer verder.

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het haken van de voorbeelden voor de cursus die ik ga geven.
In week 6 start de cursus Leer haken in 10 weken. Ik bied als cursusdagen aan de dinsdagmiddag, woensdagavond en donderdagochtend. Per dagdeel is er plaats voor maximaal 6 cursisten. Kijk op www.mevrouwposthumus.nl voor informatie. Je kan je aanmelden via de mail op de contactpagina of telefonisch. 

 

 

 

Archief

0 reacties