Selecteer een pagina

Agenda December 2021.

door | dec 17, 2021

December. Feestmaand, pakjesmaand, wintermaand of de donkere maand.

Normaal gesproken kijk ik altijd uit naar de feestdagen. Ik vond het altijd heerlijk om familie uit te nodigen en dan uitgebreid voor ze te gaan koken. En nee, ze mochten niet helpen in de keuken want dan liep mijn planning in het honderd. Ik vond het altijd leuk om veel pakjes te kopen voor W. en keek verlangend uit naar mijn cadeautjes. Gezellig samen de kerstboom opzetten, muziekje erbij. 
Op de een of andere manier heb ik er dit jaar niet zoveel zin in. De kerstboom staat, maar dat had van mij eigenlijk niet gehoeven. Vorig jaar heeft hij niet lang gestaan. Ik was hem al snel zat. En dit jaar had ik “maar” drie dingen op mijn verlanglijstje gezet. Ik heb al zo veel spullen. Moet daar nog meer bij? 
Ik merk dat ik de laatste twee jaar ben gaan nadenken over wat ik nou echt belangrijk vind. De wereld is veranderd en ik ook. In plaats van meer spullen aan te schaffen wil ik juist gaan ontspullen. Ruimte in mijn huis, ruimte in mijn hoofd. Ik kijk meer naar binnen in mijzelf en meer naar de natuur. Het afgelopen jaar ben ik bewuster de seizoenen gaan volgen. Ook probeer ik met de seizoenen mee te eten. Dus geen aardbeien in december, maar appels. Dat soort dingen. Ik snak, net als iedereen, naar meer vrijheid, maar ik ben me bewust van het belang van de regels waar we ons aan moeten houden. Ik vind mijn en ieders veiligheid belangrijker dan de zogenaamde vrijheid waar sommigen zo hard om schreeuwen. We zijn in Nederland best wel verwend. Te verwend naar mijn mening. Ik verlang niet terug naar de maatschappij van overconsumptie waar ik zelf ook regelmatig aan meedeed. Ik verlang niet terug naar het me begeven in grote mensenmassa’s. En ik verlang al helemaal niet terug naar het eeuwige handen schudden en al die zoenen.  
Eerste kerstdag komt mijn moeder bij ons. Ze komt voor de lunch en blijft de rest van de middag. Voor het avondeten gaat ze weer naar huis. De rest van de tijd brengen W. en ik met zijn tweeën door. Als het droog weer is gaan we samen vast een stuk wandelen. Verder brengen we tijd door met bordspelletjes en knuffelen met de katten. Wat het avondeten betreft doen we niet ingewikkeld. De enige uitspatting is ijs na het eten. Veel ijs. Daarna klagen dat we het koud hebben en dan kruipen we op de bank om series af te kijken die we opgenomen hebben. 

Maar goed. Mijn agenda. 
De maandplanning bestaat uit huisjes. Een cadeautje bij 5 december, een klokje en een kerstboom met kerst en een ster bij oudejaarsdag. 

 

De poster is naar mijn mening typisch iets voor december. Dingen die je kunt vragen, krijgen en geven tijdens de feestdagen. Ik weet nu al dat ik in mijn agenda van volgend jaar een heel ander soort poster ga gebruiken. 

En dit is mijn weekoverzicht. De week die ik hier laat zien is die van de week van de winterzonnewende en kerst. 

Bronnen;
Poster: Flow, Book for Paper Lovers.
Maandlog: Zelf bedacht.
Weeklog: Zelf bedacht. 

Ik ben al begonnen aan mijn agenda voor volgend jaar. Die krijgt een heel ander thema.

Fijn weekend. 

Archief

0 reacties