Selecteer een pagina

Agenda Januari 2021.

door | jan 21, 2021

Zoals ik op oudejaarsdag al schreef, heb ik mijn agenda van 2021 zelf gemaakt.
De afgelopen jaren maakte ik gebruik van kleur. Dit keer besloot ik te gaan voor zwart-wit met een beetje grijs. 
Nadat ik jaren achtereen de Flow-specials; Flow Book for Paper Lovers heb gekocht, had ik een mooi voorraadje papier. 

Nadat ik de agenda had gefotografeerd en de foto’s op de computer bekeek, bleken die allemaal onscherp. Echt allemaal! Hoe dan? Ik snapte er niks van. Waarschijnlijk kwam het door de afwezigheid van goed daglicht. Ik maakte de foto’s buiten, maar kennelijk was dat niet voldoende. Het kan ook aan de instellingen van de camera hebben gelegen. Flink balen. Er zat dus maar één ding op. Alles opnieuw fotograferen. Ik koos ervoor om de agenda “kaal” te fotograferen. Dus zonder spulletjes voor de maandelijkse thema’s.

Dit is de agenda. Net als in 2019 van het merk Mus Creatief. Die agenda was super om mee te werken. Die bleef mooi plat liggen. Dat was met deze jammer genoeg niet het geval. Hij klapte steeds dicht. Dat maakte het wat lastiger om mee te werken. Maar het is me toch gelukt. 

Om losse papiertjes te kunnen bewaren plakte ik er, zoals altijd, een envelop in. Helemaal achterin heb ik nog twee pagina’s rondom aan elkaar geplakt, zodat ik daar wat grotere papieren in kan stoppen. Een stikkervel bijvoorbeeld. En ja, het lijkt alsof de envelop op zijn kop hangt, maar dat is niet zo. De goede kant zit vastgeplakt. Vandaar. 

Dit is hoe ik het kwartaaloverzicht heb gemaakt. 
Er zijn verschillende boeken over bullet journaling te koop. Ik heb dit idee uit Bullet Journaling doe je zo van Rachel Wilkerson Miller.
Dit noem je een Future Log. Oftewel een Toekomst Log. Daarin kan je mooi een jaar vooruit plannen. 

Ik moet er meteen bij zeggen dat de meeste mensen die aan bullet journaling doen hun pagina’s prachtig versieren. Ook gebruiken ze sierlijke letters. Ik gebruik mijn bullet journal als agenda. Al die versieringen hoeven niet van mij.

Dit is mijn maandplanner. Simpel en effectief. Wel heb ik de afbeelding die ik er bij heb geplakt afgestemd op de maand januari. Kerstboom eruit, kamerplanten erin. Omdat ik elke maand laat beginnen na de maandplanning, begint mijn weekplanning niet altijd bij maandag. 1 Januari viel op een vrijdag. Vandaar dat ik die onder de maandplanning heb laten beginnen. 

En zo ziet mijn weekplanner voor januari er uit. Links de weekindeling en rechts de lege pagina die ik gebruik om notities te maken. Die leuke stikker onderaan de lege pagina betekent dat er die week iemand jarig is. Vanwege de privacy heb ik die voor de foto nog niet ingevuld. 

Dat was mijn januari. Ik ben van plan om elke maand mijn agenda te laten zien. En dan aan het begin van de maand als het lukt. Dat was deze maand niet het geval.

Sommige pagina’s heb ik zelf bedacht. Voor anderen heb ik mij laten inspireren door iemand anders. Ik zal er zoveel mogelijk aan denken de bron te vermelden.

 

Fijne week.

 

Archief

0 reacties