Selecteer een pagina

Borduren dan maar.

door | jan 20, 2020

Oké. Punch needle is dus niet mijn ding. Nadat ik steeds weer een stukje uit moest halen omdat er steekjes los kwamen had ik uiteindelijk een vlak volledig gevuld. Ik haalde een paar keer diep adem, ik was enorm ingespannen bezig geweest, zie ik tot mijn grote schrik dat in de derde rij van buitenaf toch nog steken los waren gekomen. Dat zou betekenen dat ik alles weer uit moest halen en weer opnieuw kon beginnen. En daar had ik zo ontzettend geen zin in! Ik was er helemaal klaar mee en heb alles uitgehaald.

Zoals je ziet was de stof ook kapot gegaan.
Er staat mij iets bij dat ik in het verleden, waarschijnlijk op school, ook al eens aan punch needle heb gedaan. In mijn beleving ging het razendsnel. Maar gezien hoe het er nu aan toe ging, zal het toen ook al geen succes zijn geweest. Erg jammer van mijn kerstcadeau, maar ik houd het voorlopig voor gezien. Gelukkig zijn er heel veel andere dingen waar ik wel goed in ben.

Ik vond het patroon wel heel mooi en dus nam ik het over op een nieuw stuk borduurstof. De manier van het vullen van een vlak met punchen vond ik ook mooi. Zodoende besloot ik om op die manier de vlakken te borduren en dan ook gewoon met haakkatoen in plaats van met borduurgaren.

Aan de achterkant krijg je dan geen losse lusjes, maar ziet het er zo uit. Het is iets meer werk, maar alle steken blijven keurig op hun plek.

Phoebe houdt van gezelschap en dus ging ze op de stoel naast mij liggen. Ze heeft daar heel lang gelegen en er later ook geslapen. Pas rond 20:00 uur, lang nadat ik de studio had verlaten, zocht ze ons weer op met de vraag of we wilden spelen. MIAUW!!!

Hier zie je de kleuren die ik gebruik. Het is Phil Coton 3 van Phildar. Eerst had ik er nog een kleur lichtgrijs bij, maar daardoor werd het me iets te kil. In plaats daarvan heb ik er een roestkleur aan toegevoegd voor wat warmte. Van drie van de kleuren weet ik even niet meer hoe ze heten. Ik ga er naar op zoek. Als het af is heb ik hopelijk de wikkels weer gevonden zodat ik je de namen van alle kleuren kan geven.

Inmiddels ben ik tot hier gevorderd. Zie je de stipjes in de lege vlakken? Dat zijn de draadjes van de kleuren, aan de achterkant vastgeknoopt, die ik op die plek wil borduren. Er zijn nog twee kleine vlakken zonder stip. Daar komt een kleur die al gebruikt is. Welke weet ik nog niet. Dat bepaal ik als alle andere vlakken gevuld zijn.

 

 

 

 

Archief

0 reacties