Selecteer een pagina

De kas in oktober.

door | okt 24, 2020

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik mijn laatste blogpost heb geschreven. De tijd is omgevlogen. Het ontbrak me aan inspiratie om te gaan schrijven. Nog steeds vind ik het moeilijk om me ertoe te zetten. Ik heb het zo druk met van-alles-en-nog-wat, dat ik niet de rust vind om me te concentreren op het schrijven. Het is niet alleen het schrijven, ook het uitzoeken en bewerken van de foto’s die ik wil gebruiken kost tijd. En daar heb ik op dit moment totaal geen zin in. Even een berichtje plaatsen op Instagram is zoveel makkelijker, maar zelfs daar ben ik op dit moment minder actief. Ik ben druk bezig met mijn werk. Ik geef sinds kort ook les en dat vind ik enorm leuk.

Een paar blogposts geleden schreef ik dat ik waarschijnlijk nog een laatste keer iets zou schrijven over de moestuin dit jaar. Bij deze.
De moestuin is helemaal leeggehaald. Alles wat erin stond was uitgebloeid. De laatste tomaten waren geplukt en dus konden de planten verwijdert worden.
Het enige wat nog met de moestuin te maken heeft staat in de kas. De “dieven” van de tomatenplanten hebben allemaal wortel geschoten en zijn in potten gezet. Ze doen het supergoed in de kas. Het is, als de zon schijnt, soms zelfs bijna te warm in de kas. Zoals ik ook al eerder schreef hebben de tomatenplanten bloemen. Hoe het kan weet ik niet, er komen nu geen bijen in de kas, maar er groeit zelfs een tomaat aan één van de planten! Dat is op bovenstaande foto niet te zien want die is een paar weken ouder. Het zal mij benieuwen hoe dat afloopt.
Je ziet op de foto ook blauwe en zwarte potjes op de tafel staan. In de blauwe potjes heb ik stoofpeerpitjes gedaan en in de zwarte potjes zitten pitjes van de Elstar, mijn favoriete appel.
Op de voorgrond zie je twee graslelies. De graslelie is één van de zeven planten die niet giftig zijn voor katten. Deze stekjes kreeg ik van mijn moeder. Inmiddels staan ze in huis.
De peterselie in de kas doet het ook nog steeds. Inmiddels heb ik nóg een potje in de kas gezet met daarin een walnoot. (niet op de foto) Die vond ik in de tuin. Waarschijnlijk heeft een kraai, roek of ekster die laten vallen. Die vliegen hier veel rond en zijn druk in de weer met alles wat nu van de bomen valt.

De dag dat we de moestuin aan het leeghalen waren was het weer wisselvallig. Af en toe viel er een buitje. Ik kon dan lekker schuilen in de kas. Dat is sowieso een lekker plekje om te zitten. Laatst ben ik er even gaan zitten toen de zon scheen. Ik kon er zitten zonder jas. Sterker nog, het was in de kas warmer dan binnen in huis! Zouden de buren het heel raar vinden als ze mij daar, zelfs in de winter, af en toe zien zitten?

Tot zover deze laatste blogpost over de moestuin en de kas.

Fijn weekend.

 

Archief

0 reacties