Selecteer een pagina

De meisjes en het bontje.

door | dec 21, 2020

Het zijn de donkere dagen voor de kerst. Fenna en Phoebe doen bijna de hele dag niets anders dan slapen. Alleen ’s morgens als het nog donker is, en ’s avonds zijn ze actief. Verder wordt er vooral veel geslapen. 
Als eerste gaat Fenna in de vensterbank liggen. Soms komt Phoebe er ook bij liggen. Je kan het op bovenstaande foto niet zien, maar er is een kleine strook open tussen de bank en de vensterbank. Daar komt de warme lucht door naar boven die de radiator afgeeft. En dat vinden ze LEKKER! Ik laat ze dan met rust want ze lijken wel in trans.

 

Kijk, zo ziet dat er uit. De pootjes hangen boven de gleuf. Oh, dit is GENIETEN!

Het is overigens best bijzonder dat Phoebe zo dicht bij Fenna ligt. Er is sinds een maand of twee regelmatig onenigheid tussen de meisjes. Ze zijn inmiddels drie jaar en zijn dus kind-af en puber-af. Sinds er af en toe een poes bij de voordeur zit is Fenna een ware waakpoes geworden. Alleen is het jammer dat Phoebe daar meestal de dupe van is. Fenna blaast veel naar Phoebe. Als Phoebe wil spelen krijgt ze er van langs. Ook als Fenna zelf het initiatief neemt tot spelen blaast ze naar Phoebe en haalt ze uit. Soms doet ze het zelfs als Phoebe langsloopt op anderhalve meter. Toen ze klein waren lagen ze veel bij elkaar. Naarmate ze ouder werden werd dat steeds minder. Nu ze drie jaar zijn is het gedaan met lief zijn. Het zijn zusjes, maar dus ook twee vrouwtjespoezen. En die kunnen kattig zijn. 
Maar soms, heel soms kruipen ze bij elkaar. Die momenten zijn op één hand te tellen.

Als Fenna genoeg heeft van de warmte van de radiator gaat ze op het (nep) bontje op de bank liggen. Dat is overdag haar vaste plek. Echter, Phoebe heeft het bontje ook ontdekt. Nadat ze er twee avonden had gelegen besloot ze dat ze er ook overdag wel eens wilde gaan liggen. Het is zo’n heerlijk plekje.
Dus… Phoebe ligt op het bontje, ze begint aan haar grote wasbeurt voor het slapen gaan. Fenna wil op het bontje gaan liggen en ziet dat die bezet is. Ik zei nog tegen W dat Phoebe daar straks weggejaagd gaat worden. Ik moest even wat in de keuken doen, kom ik terug, ligt Fenna ook op de bank, maar naast het bontje. Phoebe was gestopt met haar wasbeurt omdat ze verwachte dat ze weggejaagd zou worden. Heel even maar. Phoebe ging door met wassen en bleef liggen. Fenna begon zich ook te wassen. Toen ging Phoebe wat meer ontspannen verder met wassen. Fenna kroop tegen Phoebe aan, maar lag er niet heel ontspannen bij. Het kon nog alle kanten op gaan.

Uiteindelijk ontspande Fenna zich. Ze legde zich er bij neer. Phoebe ontspande zich ook en was volmaakt gelukkig. Fenna rolde zich later op tegen het gehaakte kussen aan. Zo hebben ze bijna de hele middag liggen slapen. 

Tot donderdag. 

Archief

0 reacties