Selecteer een pagina

Een tuinposter.

door | jun 2, 2020

Buiten aan de muur bij ons achter huis hing een tuinposter die de vorige bewoners hebben laten hangen. Op zich niks mis mee, ware het niet dat deze nogal verkleurd was. Het geel en roze van de bloemen is helemaal verdwenen. We overwogen om een nieuwe tuinposter op te hangen, maar aangezien onze smaken nogal verschillen (zie blogpost Wandkleed XL) kwam ik tot een andere oplossing.

Om te beginnen haakte ik deze mandala naar een patroon van mijn schoonmoeder. Zij haakte onderzetters met heel dun garen en haaknaald nr. 1,5 mm. Ik gebruikte Drops Cotton Light in de kleuren 01 en 21. Het garen is 50% katoen en 50% Polyester. Met een dubbele draad en haaknaald nr. 6 kreeg het een stoere uitstraling. De diameter van de mandala is 37 cm. De rand om de ring heen en het lusje zijn gehaakt met enkele draad en naald nr. 4.

Toen de mandala af was pakte ik mijn laatste restjes spijkerstof. Het meeste had ik gebruikt voor mijn Wandkleed XL. Ik had nog een rechte lap van de lichtere stof en een rare hoek van de donkere stof. Om er één grote lap van te maken met de juiste afmeting (91 cm.) moest ik de donkere stof in lapjes knippen om die vervolgens tot een verticale strook aan elkaar te naaien. En omdat ik daar net niet genoeg stof voor had nam ik een lichter stukje om dat schattige hoekje rechtsboven van te maken. Alle stof loopt netjes recht-van-de-draad.

Om de stof aan het frame van de tuinposter te bevestigen kreeg ik hulp van W. Hij trok de stof strak en ik sloeg er spijkers in.

Om de mandala op te hangen bevestigde W aan de achterkant, boven in het midden, een ijzeren oogje dat op zijn plek wordt gehouden door een schroef. Door het oogje loopt een draad. Met een naald heb ik dwars door het canvas en de stof heen geprikt om vervolgens om het lusje heen te gaan en weer terug door het gaatje naar achteren. Daarna de draad zo strak mogelijk vastgeknoopt.

Klaar! Hij is zó goed gelukt. Wil je hem zien? 
.
.
.

TADAA!!!

Mooi hè? 
Het mooie is dat ik voor dit project alle materialen al in huis had. Ik heb er niks voor hoeven kopen. Hoe duurzaam is dat? 

Als de mandala tegen een geheel effen achtergrond had gehangen (lees, als ik wel genoeg stof had gehad) was het best wel saai geworden. Gebruik maken van wat je al in huis hebt geeft vaak een veel beter resultaat. Ik ben verliefd op dat kleine lichte hoekje rechtsboven. 

Ik ben niet erg goed in stylen, maar zo ziet het er nu uit.

De stof van de kussens rechts op de foto komt van IKEA en zit al jaren niet meer in de collectie. Het plantje is een begonia. Niet giftig voor katten. 
Het doek wordt niet nat als het regent want het hangt onder de overkapping.

Zo zag het eruit voordat ik het netjes op de foto zette. Fenna kwam zich er ook mee “bemoeien”. De schat.

Fijne week. 

 

 

Archief

0 reacties