Selecteer een pagina

Etui van oude spijkerbroeken.

door | jan 7, 2021

De allerbeste wensen voor 2021!
Wat was het lekker rustig met de jaarwisseling dit jaar. Heerlijk. Er is hier en daar wel een beetje vuurwerk afgestoken, maar de echte harde knallen bleven uit. Van mij mag het vuurwerkverbod blijvend zijn.

Deze etui naaide ik voor mijn moeder. Hij is helemaal nieuw en toch is er niets nieuws aan. De buitenkant bestaat uit lapjes, geknipt van oude spijkerbroeken. De rits heb ik tweedehands van iemand overgenomen. De voering is een lapje katoen uit mijn voorraad. Het garen waarmee de naam is geborduurd heb ik al jaren in huis.

Tegen familie en vrienden heb ik gezegd dat, als ze van hun spijkerbroek, spijkerjas, spijkerrok/-jurk of spijkerblouse af willen, ze die bij mij mogen inleveren. Ook als ze stuk zijn, al eens gerepareerd zijn of als er vlekken in zitten. Inleveren bij mij. Ik was ze, sloop ze en maak er wat anders van.

Ik had voor iemand van een spijkerbroek een korte broek gemaakt. De afgeknipte broekspijpen zitten verwerkt in de etui. Ook een oude broek van mijn moeder zelf heb ik gebruikt. Ik heb bewust ook lapjes geknipt van waar de naad of zoom heeft gezeten. De rits was te lang dus die heb ik korter gemaakt. De naam heb ik met opzet in handschrift geborduurd in plaats van in blokletters. Dat vond ik mooier staan en maakt het nog persoonlijker.

De voering heb ik uitgezocht bij de geborduurde naam, of andersom. Ik wilde in ieder geval rood gebruiken omdat ik dat mooi vond staan bij de stof. Natuurlijk moest de inhoud ook passen bij de etui.

Mijn moeder heeft de etui gekregen met kerst. Ze is er heel blij mee.

Fijne week.

 

 

Archief

0 reacties