Selecteer een pagina

Flesjes met een mutsje op.

door | nov 11, 2019

 

Hoera! Het mag weer!
Nou, eigenlijk mag het ’t hele jaar door wel, maar ik begin er meestal in oktober of in november mee. Mutsjes breien voor op de smoothies van Innocent.
Het Nationale Ouderenfonds organiseert ieder jaar, in samenwerking met Innocent, De Goedgemutste Breicampagne. Elk jaar, in februari, kun je kleine smoothieflesjes van Innocent kopen met een mutsje erop. Van elk verkocht flesje gaat die maand 20 cent naar het Nationale Ouderenfonds.

Een aantal jaar geleden, vlak nadat mijn schoonmoeder overleden was, vond ik tussen haar handwerkspullen een klein boekje van De Goedgemutste Breicampagne. Mijn schoonmoeder kon je uittekenen met breinaalden of een haaknaald in haar handen. Ik realiseerde me dat zij waarschijnlijk ook mutsjes heeft gebreid voor dit goede doel. Sindsdien brei ik elk jaar een aantal mutsjes. Daar zit ook altijd een paars mutsje bij als herinnering aan mijn schoonmoeder.

Het breien van de mutsjes is echt heel simpel. Op de site van De Goedgemutste Breicampagne vind je alle informatie en ook de gratis patronen. Er zijn heel veel mensen ieder jaar weer druk bezig met het breien (en haken) van de mutsjes. Sommige van hen ontwerpen ook hun eigen mutsjes en bieden die, meestal gratis, aan op hun website/blog. Bijvoorbeeld op sophietje.nl.

 

Natuurlijk koop ik zelf ook altijd een flesje met een mutsje in februari. Stiekem hoop ik toch mijn eigen mutsjes tegen te komen, maar dat is nog nooit het geval geweest.

De mutsjes moeten voor 6 december 2019 bij De Goedgemutste Breicampagne binnen zijn. Je kunt de mutsjes gratis (antwoordnummer) naar ze toesturen.

Doe je ook mee?

 

 

Archief

0 reacties