Selecteer een pagina

Granny square deken.

door | jun 8, 2020

Dit simpele, maar o zo fotogenieke bankje, leent zich uitstekend voor het fotograferen van mijn granny square deken. Ze is eindelijk af. Op Instagram zag ik zo veel granny squares langskomen dat ik zelf ook weer zin kreeg om ze te gaan haken. Ik pakte de deken in wording uit een bak en haakte haar af. Het is een kakelbont geheel geworden.

Echt kakelbont toch? Ik wordt er helemaal vrolijk van.
Ze is vierkant. Het grote vierkant in het midden bestaat uit 28 toeren. De 8 vierkanten op de hoeken en in het midden van de zijkanten hebben 8 toeren. De kleinste vierkantjes hebben 2 toeren, de rest bestaat uit vierkantjes van 4 toeren. De rand eromheen heeft 3 toeren. Als het goed is zijn alle vierkantjes uniek. Er is er niet een hetzelfde.

En voordat ik de foto’s ging maken moest ik natuurlijk wel eerst de dode bloemetjes uit de spaanse margriet knippen. Dat mooie schaartje is van IKEA.

Tot woensdag.

 

Archief

0 reacties