Selecteer een pagina

Haken, breien en een boek.

door | mrt 30, 2020

Helaas, de Voorjaarsbraderie van 22 mei gaat niet door. Dat viel te verwachten nu het Coronavirus door ons land raast, maar ik vind het wel jammer. Hopelijk gaan die van juli en augustus wel door. Ik ben niet alleen spullen aan het naaien voor op de kraam, maar ook aan het haken. Een paar opbergmandjes van textielgaren zijn altijd wel ergens handig voor.

Afgelopen week stond ik met een advertentie in de lokale krant. In de 55-plus bijlage om precies te zijn. In mijn blogpost van twee weken geleden vertelde ik dat ik met een geschreven stukje in de krant stond. Als tegenprestatie voor het gratis publiceren daarvan plaatste ik een advertentie.

Nadat er al een les was uitgevallen besloot onze lerares Frans les te gaan geven via een vergader-app. Ik heb de app geïnstalleerd en kreeg waarachtig beeld! Alleen geen geluid. Het gebruik van de app was 40 minuten gratis en zolang zou de les dus duren. Na 30 minuten kreeg ik eindelijk door hoe ik er geluid bij kon krijgen. Ik heb dus 10 minuten les gehad. Deze week hebben we weer les op deze manier.

Ik heb een leuk setje keukendoek-theedoek. Alleen had ik daar geen vaatdoekjes bij. Ik vond nog ergens een zwarte. Maar ik wilde er graag twee bij hebben. Ik besloot om dan zelf maar een vaatdoekje te gaan maken. In mijn voorraadbak met katoengaren vond ik een zwarte en een groene aangebroken bol. Allebei apart niet genoeg voor een vaatdoekje, maar samen wel. Ik ben nu dus een vaatdoekje aan het breien. Op bovenstaande foto zie je de goede kant, …

… maar de achterkant is ook mooi. Misschien nog wel mooier. Gelukkig maakt het met een vaatdoekje niet zoveel uit welke kant je gebruikt. Ik brei hem iets groter dan een normaal doekje want ik was keukengoed op 60ºc. Hij zal dus nog wat gaan krimpen in de was.

Afgelopen vrijdag was het heerlijk weer. Onze Stermagnolia staat al bijna helemaal in bloei. Het is daar meestal een drukte van belang. Zoals je ziet hangt er een pindakaaspotje voor de vogels. Meesjes komen er het meest op af. We hebben in de winter ook bezoek gehad van merels en een roodborstje. Die lag vaak overhoop met de merels. Op dit moment proberen een paar eksters ook bij de pindakaaspotje te komen, iets wat ze soms nog lukt ook. Fenna en Phoebe liggen dan uiteraard plat op de buik achter in de ren.

Deze blauwe druifjes staan al in volle bloei. Rechts ervan zie je de Sedum alweer opkomen. Links piept de Hosta boven de grond uit.

Dit is onze nieuwe kas. Een echte! Er zit nog geen glas in, maar binnenkort wel. Onze oude kas hebben we afgebroken. Het hout kunnen we weer ergens anders voor gebruiken.

Het voorjaar is in volle gang en dat merk ik ook aan Fenna en Phoebe. Ze stoeien heel veel. Vooral in de ochtend en in de avond. En waar voorheen Phoebe veel wakker was en Fenna veel sliep, is dat op dit moment precies andersom. Phoebe heeft meer behoefte aan slaap en Fenna houdt me geregeld gezelschap in de studio.

Nadat Phoebe was afgedropen kwam Fenna (de dominante van de twee) even bij me kijken.

Mocht je je heel erg vervelen en hou je van lezen, dan kan ik je dit boek aanraden. Stallo van Stefan Spjut. Het speelt zich af in het uiterste noorden van Zweden. Dit staat op de achterkant geschreven:
Een grootse en spannende roman in de beste Scandinavische verteltraditie.
De foto die natuurfotograaf Gunnar Myrén nam toen hij jaren geleden over het nationale park Sarek vloog, heeft hem zijn leven lang niet met rust gelaten. Welk mysterieus schepsel liet zich onder de berken in de uitgestrekte vallei fotograferen? Gunnar was ervan overtuigd dat hij een al eeuwen verborgen geheim had geopenbaard: in de Zweedse wildernis verbergen zich vreemde wezens die zich nog nooit hebben laten zien.
Net als haar grootvader is Susso Myrén geobsedeerd door het vinden van een verklaring voor de mysterieuze foto. Als een kind onder vreemde omstandigheden wordt ontvoerd, vermoedt ze dat het geen mensenwerk is en volgt ze het spoor van haar grootvader naar de waarheid.

Je weet dat het fictie is, maar toch voelt het alsof het echt waar is. De schrijver laat je in het ongelooflijke geloven. Het is echt heel goed geschreven. Dit boek staat in mijn top tien van beste boeken die ik ooit heb gelezen.

Veel haak-, brei- en leesplezier allemaal.

 

 

Archief

0 reacties