Selecteer een pagina

Herfstkrans en sjaal.

door | nov 23, 2019

In de vorige blogpost had ik het over de projecten die nog niet af waren. Vandaag kan ik melden dat ik er twee af heb.

In augustus ben ik begonnen met het haken van blaadjes. Heel veel blaadjes. Met tien stuks ben je er niet, daarmee krijg je een herfstkrans niet vol. Ik heb voor de beuken- en elzenblaadjes elf verschillende kleuren gebruikt. Maal twee, want van elke kleur haakte ik twee blaadjes. Dat zijn er tweeëntwintig in totaal. Daar kwamen ongeveer dertig wilgenblaadjes, zes eikenbladeren en zes esdoornbladeren bij. Daarna haakte ik tien herfstasters, een vliegenzwam en een egel. Ik heb ook nog een pompoen gehaakt, maar die heb ik niet in de krans geplaatst. De pompoen staat heel mooi te pronken op de salontafel. 

Het patroon van de eikenbladeren vond ik op www.pattern-paradise.com ,en is in het Engels.

Het patroon van deze esdoornbladeren vond ik op www.redheart.com ,en is ook in het Engels.

Het patroon van de pompoen komt uit Simply haken 06/2016.
Alle overige blaadjes en de vliegenzwam komen uit het boek Kransen haken van Marjolein Flick. De hoes die om de krans heen zit komt ook uit dat boek. Voor zowel de hoes als de blaadjes heb ik andere kleuren gebruikt dan in het boek vermeld staan. Ik heb gebruik gemaakt van de kleuren die ik al had van de Wibra en de Zeeman. Daarnaast heb ik nog wat ontbrekende kleuren van Stylecraft Special DK besteld. 
Het patroon van de egel komt uit Simply haken 02/2013.

Het vastnaaien van de blaadjes op de krans was best een zware klus. Voor het bevestigen moest ik soms gebruik maken van een gebogen stoffeerdersnaald omdat ik het met een rechte naald niet voor elkaar kreeg. Uiteindelijk zaten alle blaadjes op hun plek. De vliegenzwam en de egel kregen hun plaats op de krans en voila, de krans was af.

TADAA!
Nou, wat vind je er van? Best goed gelukt toch?
De herfstkrans heeft een mooi plekje gekregen in de woonkamer. Met Halloween had W er een reusachtige nepspin in gezet die het hele gat vulde. Dat vond hij grappig. Na Halloween heb ik de spin er maar weer uit gehaald.

Voor deze gebreide sjaal in ribbelsteek heb ik maar één bol garen gebruikt. Eva Tweed van de Wibra. Hij is gebreid op naald nr. 8. Op de wikkel gaven ze aan naald nr. 4 of 5, maar ik wilde graag dat de sjaal soepel zou vallen en dus koos ik voor een dikkere naald. 
Ik heb 50 steken opgezet en alle naalden recht gebreid totdat de bol op was.

Toen de sjaal af was moest hij natuurlijk op de foto. Ik heb hem meegenomen in mijn rugzak toen we gingen wandelen in het bos, en toen ik de juiste locatie gevonden had heeft W mij met sjaal om op de foto gezet.

Ik heb nog een poging ondernomen om de sjaal op de foto te zetten zonder mij erbij op. Daarvoor wilde ik mijn schommelstoel gebruiken. Echter, zodra die op zijn plek stond en ik de sjaal begon te draperen, vond Fenna dat ze onder de schommelstoel het perfecte uitzicht had op de vogels die van de pindakaaspot aan het smullen waren. Phoebe kwam er ook bij en dus was mijn fotoshoot mislukt. Ze bleven er maar zitten en gingen niet meer weg. Vandaar deze foto van mijn mooie sjaal op de schommelstoel samen met twee  “modellen”.

 

 

 

Archief

1 Reactie

  1. Wolter

    Fijn om te lezen en te volgen. Leuke tips worden er ook gegeven. En natuurlijk ben ik benieuwd hoe het verder met de poezen zal gaan. Leuke blog.