Selecteer een pagina

In de kas.

door | apr 8, 2020

Het glas zit in de kas.

Sorry dat deze blogpost iets later te lezen is dan normaal. Het was prachtig weer afgelopen weekend en ik ben druk bezig geweest met zaaien.  

Ik vind knoflook lekker, alleen gebruik ik het veel minder dan ik zou willen en dus gebeurt het nogal eens dat ze uit beginnen te lopen. Ik heb zes van de grootste teentjes in potjes gestopt. Ik wilde ze in de kas zetten, maar dat bleek niet nodig te zijn.

Ik heb bij het tuincentrum deze zaden gekocht. Op die van de peulen, de courgette en de pompoen na, die had ik nog over van vorig jaar.
Als alles goed gaat eet ik dit jaar:
Bosui, Courgette, Paprika, Peulen, Pompoen (Uchiki Kuri), Sperziebonen, Tomaten (Roma en Tros), Basilicum, Bieslook, Koriander en Peterselie (platte).

Ik heb twee vierkantemeterbakken. In de linker zitten de peulen.

In de rechter de koriander en de peterselie.

Ik had best nog veel zaden, die geweekt waren, over.

 

Omdat ik het zonde vind om zoveel zaden in de groene kliko te gooien deed ik nog een rij in een bloembak en in een bloempot. Die laatste is naar mijn moeder gegaan. Geen idee of ze het gaan doen.

In de kas zaaide ik de courgette, pompoen en basilicum in afbreekbare bakjes. Als het plantjes zijn kan ik ze, na het uitdunnen, met potje en al in de tuin of in een potje zetten.

De paprika zit ook in afbreekbare bakjes. Links zit de Romatomaat in een zaaibak en rechts de Trostomaat.

Onderin de plantenstandaard zaaide ik de peterselie.

Bovenin de bieslook.

En zo ziet het er dan uit.
Het plantenrek en de gekleurde potjes zijn van IKEA.
De kas is een Halls Popular 46. Hij is niet groot, maar groot genoeg voor ons. Als alles straks in de moestuin of in potten zit, staat de kas eigenlijk leeg. Ik overweeg om dan wat bloemen te gaan kweken. Gewoon om te zien of me dat lukt.
Gezien het aantal dat nu in de zaaibakken en zo zit, verwacht ik veel te veel plantjes. Die hoop ik dan weer aan familie, vrienden en/of buren kwijt te kunnen.

Het blijft deze week mooi weer dus genieten jullie, net als ik, van tuin of balkon? Wie van jullie heeft ook een moestuin of kas? Veel plezier. 

Archief

0 reacties