Selecteer een pagina

Kattenren.

door | feb 3, 2020

Toen we nog in Zwolle woonden en een achtertuin hadden zo klein als een postzegel in de vorm van een taartpunt waren we van plan om de helft daarvan te overkappen en dicht te maken tot een kattenren. Fenna en Phoebe zaten graag voor de schuifpui als we die op een kier hadden staan. Ze konden door de kier naar buiten kijken maar pasten er niet door (5 cm). We gingen kijken bij onze dierenarts in Hasselt want die had een buitenverblijf. Hij liet het ons zien en zei er meteen bij dat hij degene, die ze had gebouwd, niet aanraadde. Als hij nieuwe buitenverblijven zou laten bouwen dan niet meer bij dat bedrijf. Hij liet ons de binnenverblijven zien en daar was hij zeer over te spreken. Die waren gebouwd door Aluka uit IJsselmuiden. We noteerden de naam en bedankten hem voor de informatie. De overkapping met ren kwam er nooit want we verhuisden terug naar Steenwijk.

We namen eerst de achtertuin onderhanden want bijna overal lag grind. Als ik iets lelijk vind is het wel grind. Nadat de grote tuinrenovatie had plaatsgevonden bestelden we gras en belden we Aluka. We gingen er langs en hadden er een goed gevoel bij. Thuisgekomen namen we de maten op. We hebben alles wel vijf keer nagemeten om zeker te zijn dat alles zou passen. Het gras heeft W zelf gelegd en anderhalve week later stond de ren op zijn plaats. Zoals je ziet is hij mega-groot. Het deel onder de overkapping is 5,60 x 3,50, de uitloop is twee bij vier meter, de hoogte is op zijn laagst (uitloop) 2,03m. In totaal is dat 27,6m². Voldoende ruimte dus.

Ik deed de deur open en Fenna rende naar buiten. Phoebe heeft een halve minuut getwijfelt of ze de drempel over zou gaan, maar stapte toen ook naar buiten. Ze slopen in het begin even want alles was nieuw. Geluiden, geuren, wind, tegels onder hun pootjes, gras, en er viel zoveel te zien. Een paar uur later was het alsof ze nooit anders hebben gekend. Ze gingen naar binnen en vielen als een blok in slaap. Moe van alle indrukken.
Nadat ze helemaal gewend waren hoorde de buitenruimte gewoon bij het huis. Er werd uitgerust op de bank en geloerd op alles wat vliegt en kruipt.

En na een uitgebreide poetsbeurt…

…werd er zelfs buiten geslapen. Door Phoebe dan. Fenna ging gewoon naar binnen om te slapen.

 

 

De ren is absoluut stevig genoeg. Er wordt veel in geklommen.

 

Phoebe is daar iets handiger in dan Fenna.

Voor hun verjaardag bouwde W een mooi klimrek voor de meisjes.

We hebben de ren gekocht bij Aluka volièrebouw. www.volierebouwvanmierlo.nl

 

Archief

0 reacties