Selecteer een pagina

Kleine cadeautjes.

door | sep 16, 2020

Een poosje terug schreef ik dat de courgetteplant, die in de pot staat, een vrouwtjesbloem had gehad en dat er daadwerkelijk een kleine courgette aan groeide. Die is niet groter geworden dan een augurk, maar smaakte naar een volwassen courgette. Ik had er toen geen foto van geplaatst. Bij deze.

Ook schreef ik eerder dat er aan de passiebloem vruchten groeiden. Ik had alleen geen idee wanneer ik die kon plukken. Ze waren al een tijdje oranje. De oudste vertoonde bruine vlekjes op de schil. Als je er in kneep voelde het hol aan. Als er al een vrucht in zat dan zat die niet strak om de vrucht zoals bij een sinaasappel.
Ik heb een gok gewaagd en ze geplukt.

De grootste (links op de foto) liet een prachtige vrucht zien. Ik brak de vrucht open en er zaten prachtig rode pitjes in. Ik rook eraan, maar rook niks. Ik heb een pitje geproefd. Er zat bijna geen smaak aan. Dat had ik al ergens gelezen.
De kleinere van de twee pelde ik ook. Precies hetzelfde verhaal als bij de grote. Deze vrucht heb ik voor de foto heel gelaten (rechts).

Ik wist zo één-twee-drie niet wat ik mee zou gaan doen. Ik had net mijn lunch op en zag het niet zitten om iets als yoghurt te nemen en daar de pitjes doorheen te doen. Ik heb het bord dus maar zo laten staan onder de plant. Wellicht hadden de insecten er wat aan. Ik ging af en toe kijken. De insecten gaven er niks om. ’s Avonds heb ik ze in de groene kliko gegooid. Best zonde eigenlijk.

Toch was ik heel blij met deze kleine cadeautjes.

Fijne week.

 

Archief

0 reacties