Selecteer een pagina

Maaltijd uit de moestuin.

door | sep 14, 2020

Hoera! De eerste paprika is geoogst! Zoals te verwachten viel is ze klein en raar van vorm. Ze groeide in een puntje.

Als ik haar zo vasthoud lijkt ze op een hartje.

 

Ik was er zo blij mee dat ik haar wel kon zoenen. Dat deed ik dan ook.

Zo’n moment deel ik altijd met mijn meiden.

Twee dagen later plukte ik nog vier paprika’s. Één van de vier had zelfs een normale vorm, maar was nog niet helemaal rood. Alle paprika’s zijn eerst groen. Later kleuren ze, afhankelijk van de soort, rood, geel of oranje. De groene paprika’s die je in de winkel kunt kopen zijn dus paprika’s die nog niet verkleurd zijn. Je kan ze wel eten.
Ik knipte nog wat bieslook en peterselie af van de planten in de moestuin en voegde nog twee kleine courgettes toe. Om de maaltijd compleet te maken sneed ik een ui fijn en perste ik een teentje knoflook fijn. Beide niet uit eigen tuin.
Niet op de foto staan de eigen gekweekte tomaten. Die zaten al in de pan. Toen die zacht waren heb ik ze gezeefd en later als saus over de groente op het bord gedaan. We aten er gekookte aardappels met en vega-gehaktbal bij. Lekker!

Fijne dag en tot woensdag.

Archief

0 reacties