Selecteer een pagina

Mijn agenda’s.

door | dec 31, 2020

Sinds een aantal jaar maak ik mijn eigen agenda. Het is niet zo dat ik de agenda’s die je in de winkel kan kopen niet mooi vind. Daar zitten hele mooie tussen. Alleen ik gebruik mijn agenda niet alleen om afspraken in op te schrijven, maar het is ook mijn logboek. Niet als dagboek, dat is mij te veel werk. Ik hou er niet van om elke dag te gaan zitten schrijven. Daar heb ik het geduld niet voor. En trouwens, daar zou ik nooit een agenda voor gebruiken. Wel vind ik het handig om kleine dingen te noteren als herinnering. Bijvoorbeeld: wie mijn haar heeft geknipt en hoe dat is bevallen, welke dierenarts mijn katten heeft ingeënt, wanneer ik pakjes heb besteld en wanneer die zijn bezorgd, wanneer het gesneeuwd heeft(22 januari 2019), klusjes die in huis zijn gedaan, wanneer ik niet heb kunnen slapen, dat ik een leuk eettentje heb ontdekt, welke tv-series ik heb gezien en welke films, enz.

Op de foto zie je de vier agenda’s die ik tot nog toe heb gemaakt. V.l.n.r., 2021, 2019, 2018, 2016. Dat betekent dat ik in 2020, 2017 en daarvoor een agenda heb gekocht.
Ik vind het fijn dat, als je een dubbele pagina hebt, de ene helft de weekindeling is en de andere helft een lege pagina. Daar schrijf ik de notities op.

De eerste twee keer gebruikte ik dummie’s die ik kocht bij de Boekenvoordeel. Groene kaft, dikke ongebleekte pagina’s zonder lijntjes. 
Die groene kaft was natuurlijk niet spannend genoeg en dus haakte ik in 2016 een hoesje. Die plakte ik met Modpodge op de kaft. 

Een leuk detail, vind ik zelf, uit die agenda is de kleurplaat aan de binnenkant van de kaft. Een jonge dame, wandelend in een bloemenweide met een bos bloemen in haar armen en bloemen op een strohoed. Dit is eigenlijk helemaal geen kleurplaat. Het is een afbeelding die ik ontdekte toen ik naar het toilet moest in het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Deze afbeelding staat gedrukt op de wegwerpzakjes waar je maandverband in kan doen voordat je het weggooit. Deze prachtige afbeelding is een wegwerpprodukt! Nou ja zeg. Ik nam een zakje mee naar huis en scande het in de computer. Daarna vergrootte ik het wat en printte het uit. En voilà, een mooie kleurplaat.

 

Links zie je de weekindeling die ik gebruikte dat jaar. Genoeg ruimte per dag om te schrijven. In deze agenda gebruikte ik nog niet een lege pagina voor notities.
Rechts zie je een kleurplaat (die plaatste ik voor elke maand) en het maandoverzicht. Die printte ik toen nog uit en plakte het in.

In 2018 nam ik een stuk spijkerstof, waar ik met katoen een rand omheen haakte, als kaft. 

In 2019 kocht ik mijn eerste bulletjournal. Ik vond deze met glinsterende stipjes helemaal te gek. Omdat ik ook wat losse papiertjes kwijt moest plakte ik een envellop in de kaft. Je kan natuurlijk ook twee pagina’s aan elkaar plakken met plakband of washitape.

Naast schrijven kan je er ook in tekenen. Ik kan niet tekenen. Gelukkig had ik een mapje met sjablonen. 

2019 was het jaar dat wij ons huis kochten. Ik hield bij wie welke klussen deed. Ook hadden we eind 2018 en half januari 2019 in een zomerhuisje gewoond en konden toen niet onze was doen.
Mijn moeder heeft toen heel veel wassen voor ons gedraaid.
Dat jaar was ik ook begonnen met onze moestuin en de gewone tuin kreeg een grote verbouwing.

Aan deze blogpost ging een kleine fotoshoot vooraf met een beetje hulp van Phoebe.

Ik vertel jullie over mijn zelfgemaakte agenda’s omdat ik in 2021 elke maand ga laten zien hoe ik mijn nieuwe agenda heb gemaakt.

Ik ben daarvoor twee dagen bezig geweest met fotograferen. Fenna heeft mij geholpen met het uitzoeken van de spulletjes voor de maandelijkse thema’s. Niet alles wat je op de foto ziet heeft de fotoshoot gehaald. Ik stoeide hier nog met wat wel en wat niet op de foto zou komen.

Het is de laatste dag van 2020. Als het goed is wordt het een jaarwisseling zonder vuurwerk. HEERLIJK! Ik heb zo’n hekel aan vuurwerk.
Pas goed op jezelf.
Blijf gezond.
Wees lief voor elkaar.
Laat 2021 maar komen.

Fijne jaarwisseling.

Archief

0 reacties