Selecteer een pagina

Mijn week.

door | mrt 16, 2020

Wat is er veel gebeurd de afgelopen week! Het zal je niet ontgaan zijn dat de afgelopen week landelijk in het teken van het Coronavirus stond. Het is ook niet niks. En laten we vooral hopen dat de kwetsbare mensen in onze samenleving het niet al te moeilijk gaan krijgen. 

Maandag 9 maart.
De dag begon voor mij in de kringloopwinkel aan de Boterweg in Tuk. In het eethuisje op de eerste verdieping verzamelden zich een heleboel dames voor de viering van Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar was “Jouw Vrijheid”. Zestien vrouwen kregen twee minuten de tijd om te vertellen wat vrijheid voor hun betekende. Deze ochtend werd georganiseerd door Sociaal Werk de Kop. Er was voor iedereen koffie, thee en een heerlijk gebakje. Ik vond het heel inspirerend om de verhalen van de verschillende vrouwen te horen. 
Bovenstaande afbeelding ontving ik van een bekende op 8 maart. Dat was de officiële datum van Internationale Vrouwendag. (vandaar de 8) Ik vind hem prachtig.

 

’s Middags begaf ik mij naar De Buze voor een training Samen Dementie Vriendelijk. Aangezien ik in mijn werk ook te maken krijg met ouderen wilde ik deze training heel graag volgen. De zaal zat vol met dames en twee heren. De kern van de training was; Herken jij de signalen van dementie en weet je wat je dan wel en niet moet doen? Na afloop kregen we allemaal een certificaat. 

 

Bij thuiskomst was het wachten op de krant. Ik had een stukje geschreven voor in de lokale krant. Op maandag zou het in de abonnementskrant geplaatst worden en op dinsdag in de huis-aan-huis krant. Ik heb een paar dagen met de tekst lopen stoeien en koos uiteindelijk voor de foto die je hierboven ziet. Ik schrok wel een beetje van de foto, want ze hebben hem iets te oranje afgedrukt. Dat haar, die wenkbrauwen! Op de originele foto was het meer donkerblond. Maar goed, ik stond in de krant.

Woensdag 11 maart.
Al heel vroeg, voor mijn doen, zat ik met W in de auto op weg naar Zwolle. Ik ging naar een netwerkbijeenkomst voor zzp-ers van Open Coffee Zwolle. Toen ik nog in Zwolle woonde en bezig was met de voorbereidingen van het starten van mijn eigen bedrijf, kwam ik daar ook regelmatig. Toegegeven, nu heb ik daar qua netwerken niks meer aan, maar op iedere bijeenkomst wordt een presentatie gegeven door een zzp-er die iets vertelt over zijn/haar specialiteit. Als ik het onderwerp interessant vind ga ik erheen. Na afloop is er anderhalf uur de tijd om te netwerken. Dit vind ik vooral handig omdat je ervaringen met elkaar kunt delen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt. Het mooie van OCZ is dat je er niemand in drie-delig pak ziet. Iedereen komt zoals hij of zij is. Daardoor is het heel laagdrempelig en voel je je er welkom. 
Deze keer was het thema: Is jou stijl op pijl? Het ging over hoe de kleuren van je kleding, website, bedrijfslogo e.d. een indruk achterlaten op je omgeving. Wat dat over jou zegt. Chanine Krisman van Stijl op Pijl verzorgde voor ons een interactieve presentatie. Met behulp van het imagospel kregen we antwoorden op vragen gericht op onder andere uitstraling en kleding- en kleurkeuze. Op deze manier leerden we onszelf op een verrassende manier kennen door de ogen van een ander en gingen we met nieuwe en verhelderende inzichten naar huis. 

De kleuren van mijn bedrijfslogo, website en zelfs van mijn blog zijn rood wit blauw. Op de hartjes op de foto staan de volgende woorden:
Rood: gepassioneerd, besluitvaardig, daadkrachtig, snel.
Wit: open, eerlijk, precies, onpartijdig.
Blauw: verantwoordelijk, loyaal, respectvol, rustig.
In de meeste woorden herkende ik mezelf wel, over sommige moest ik even nadenken. Na een poosje kon ik die ook wel plaatsen.  

Het leuke was dat deze bijeenkomst werd gehouden in mijn oude wijk Stadshagen in Zwolle, waar ik bijna elf jaar heb gewoond. Het voelde een beetje als thuiskomen.
Na afloop ging ik de binnenstad in en bladerde bij Waanders in de Broeren door een Knipmode. Daar zag ik, toevallig of niet, dat een boekje werd aangeprezen met de titel: Het kleine boek over kleur! “Die moet ik hebben” dacht ik, en begon te zoeken bij de boeken over handwerken, mode, interieur, zelfs bij boeken over tekenen. Ik heb het uiteindelijk maar gevraagd. Stond het bij de boeken over psychologie! Ik ben er helemaal blij mee.

Donderdag 12 maart. 
Samen met mijn moeder naar de kapper geweest. Na afloop even wat winkels doorgelopen en geschuild voor de regen bij de HEMA. Het was er bijna uitgestorven toen we aan de thee met gebak zaten. Ik hoorde al dat er een persconferentie was geweest over het Coronavirus, maar besloot daar later thuis naar te gaan kijken. Eenmaal thuis bleek waarom het opeens zo rustig was in de stad. Zomaar opeens ligt alles in het hele land plat, zoals we dat hier zeggen.

Er was een zonsondergang in de regen. Rechts zie je de regenbui, links klaart het alweer op.

De ondergaande zon deed het rood in de vacht van Fenna nog roder lijken.

Vrijdag 13 maart. 
We besloten om vandaag maar boodschappen te gaan doen i.p.v. zaterdag. Dat deed dus heel Steenwijk. Bijna alle schappen waren leeg. We hebben gelukkig bijna alles kunnen kopen wat we nodig hadden, op het brood na. Ik vrees dat ook wij een heel klein beetje aan het hamsteren zijn geweest. We hebben voor twee weken boodschappen gedaan i.p.v. voor één week. 

 

 

 

Zaterdag 14 maart. 
Mijn groene broek was ooit mooi diepgroen. Ooit. Door het vele dragen en wassen is hij behoorlijk verbleekt. Op sommige plekken leek het zelfs geel!
Ik kocht textielverf van Dylon in de kleur Forest Groen. Ik deed de verf in de trommel en deed er de natgemaakte broek bij en stelde een wasprogramma in op hoofdwas 40ºC. Het is wel even schrikken als je ziet dat al het water groen is in de wasmachine, maar ik wist dat het goed zou komen. Nadat het hele programma afgelopen was voegde ik wasmiddel toe en draaide hetzelfde programma nog eens. Daarna bekeek ik het resultaat. De kleur is prachtig! Nadat ik de broek te drogen had gehangen draaide ik nogmaals hetzelfde programma met wasmiddel en nu op 60°C. Daarna maakte ik met een oude doek de rubbers van de wasmachine schoon en draaide het katoenprogramma op 90°C met wasmachinereiniger. Ik heb die dag ook een witte was gedraaid, maar was wel zo slim om die te doen voordat ik de broek ging verven.

Wat ga ik nou doen nu ik de hele week thuis blijf? De bijeenkomst van het mantelzorgnetwerk van deze week is afgelast. Ook Franse les gaat niet door, de hele maand maart. 
Ik ga wat uurtjes achter de naaimachine doorbrengen en haken.
En een poging doen om aan brood te komen. 

Fijne week!

 

 

Archief

0 reacties