Selecteer een pagina

Over een mooie muur in Zwolle.

door | nov 19, 2021

Iedere keer als ik van het station in Zwolle richting de Sassenpoort loop, passeer ik de Stadkamer aan de Burgermeester van Roijensingel. 
De stadkamer is een combinatie van een bibliotheek en o.a. Taalpunt en andere activiteiten op gebied van taal, cultuur, kunst en nog veel meer. Er zijn er vier van te vinden in Zwolle.  Deze, aan de rand van de binnenstad, ligt op mijn looproute als ik naar Franse les ga. 

 

 

Op een dag viel mijn oog op deze prachtige muurschildering. Hij was toen bijna af. Er werd nog aan het schilderij gewerkt. Er stonden twee vrouwen te praten waarvan er één degene was die aan de muurschildering werkte. Ik liep verder met als voornemen er de volgende keer een foto van te maken. Dat vergat ik steeds te doen en in de herfstvakantie had ik geen Franse les. Na de herfstvakantie maakte ik deze foto. Ik wilde graag weten wie het geschildert had, dus een week later liep ik bij de Stadkamer naar binnen om te vragen wie de kunstenaar was en of ze er ook een visitekaartje van hadden.

Dat hadden ze niet, maar er hing wel een vel papier met bovenstaande tekst en de mogelijkheid om een QR-code te scannen. Dat kon ik niet dus toen nam ik een foto van de informatie. Op de foto zie je de QR-code niet, want die stond maar half op de foto.

Lonneke van Zutphen is degene die de muurschildering heeft gemaakt. Ze heeft er speciale verf voor gebruikt. Je leest er alles over op haar website lonnekeschildert.nl . Ik raad je aan om daar een bezoekje aan te brengen, want op haar website is ook haar portfolio te bewonderen. Nóg meer mooie foto’s van projecten die ze heeft gedaan.

Lonneke is ook te vinden op Instagram met het account @lonnekeschildert.

De Stadkamer heeft de ingang aan de Zeven Alleetjes. De muurschildering van Lonneke van Zutphen vind je aan de kant van de Burgermeester van Roijensingel.

Mocht je dit weekend nog van plan zijn om Zwolle een bezoekje te brengen, loop dan eens van het station naar de binnenstad via de Sassenpoort (rechtsom als je bij de gracht komt) i.p.v. via de Luttekestraat (linksom). Dan kun je de muurschildering van dichtbij bewonderen. Mocht je in Zwolle wonen loop, fiets of rijd er dan eens langs. De stadsbus van het station richting winkelcentrum Dieze komt er ook langs.
Het is meer dan de moeite waard.

Fijn weekend.

 

Archief

0 reacties