Selecteer een pagina

Over lapjes in de sneeuw.

door | mrt 5, 2021

De afgelopen maand hebben Fenna en Phoebe voor het eerst kennis gemaakt met sneeuw.
Ze zijn drie jaar en dit is de eerste keer dat ze buiten konden in de sneeuw. Hun eerste winter waren ze nog heel jong en woonden wij langs een drukke weg. Ze kwamen dus niet buiten. Hun tweede winter brachten ze deels door met ons in het zomerhuisje en later in ons nieuwe huis. We hadden nog geen kattenren en dus kwamen ze niet buiten. Hun derde winter heeft het heel kort gesneeuwd, maar dat bleef niet liggen. We hadden toen wel een kattenren dus het was mogelijk geweest, maar helaas.
Deze winter was alles anders. Het sneeuwde niet alleen. Het was zelfs stuifsneeuw. Kennelijk staat ons huis precies op een plek waar de sneeuw, aan de voorkant van ons huis, als een draaikolk ronddwarrelde. Dat was best spectaculair om naar te kijken.

Fenna probeerde geen sneeuw aan haar pootjes te krijgen door over het tuinmeubilair te lopen. Jammer genoeg voor haar was de stuifsneeuw tot aan het huis gewaaid en kreeg ze toch sneeuw aan haar pootjes. Ze rook eraan en besloot haar pootje te wassen. Toch wel raar om te proeven, dat witte spul.

Maar ja, als mama (ik) in de sneeuw durft, dan moet het toch wel vertrouwd zijn. Ze besloot een poging te wagen. En weet je wat zo grappig was. Ze liep niet door de losse sneeuw, maar in mijn voetstappen, en in die van hunzelf. Echt, dat verzin ik niet.

Phoebe probeerde de sneeuw ook uit. Zij vond het ook wel spannend, maar had er iets meer vertrouwen in dan Fenna. Zij was al in de sneeuw geweest zonder mij.

Na het avontuur in de sneeuw was het lekker warm bij de verwarming. Zowel voor Fenna als voor mij.

Ook Phoebe zocht haar warme slaapplekje op.

Dat was dag één.
De dagen daarna durfden ze steeds meer. Het hielp ook dat ik het terras (dat in feite grotendeels hun kattenren is) vrij had gemaakt van sneeuw. Er lag nu een hoge bult in de uitloop van de kattenren. Fenna waagde het zelfs om over de bult heen te springen omdat ze de merel, die op dat moment in de tuin zat, wat dichterbij wilde bekijken. En om op het plateau in de ren te komen klom Phoebe tegen het gaas op. Heel slim.

Ik heb geen foto’s van Phoebe in de sneeuw, maar wel filmpjes. Ook van Fenna. Die kun je bewonderen in mijn Instagramaccount @over_lapjes_en_zo. (de lage streepjes zijn spaties)

Fijn weekend.

 

Archief

0 reacties