Selecteer een pagina

Over tomaatjes en paprika’s deel 2.

door | jul 20, 2020

Mmmm. Deze mini-pruimtomaatjes zijn echt ongelooflijk lekker. We hebben de plant niet zelf gezaaid, maar gekocht bij Tuinland in Zwolle. De plant zelf heeft het overigens niet makkelijk dit jaar. Er komt heel weinig blad aan. In voorgaande jaren had ik om deze tijd de helft van al het blad al weggesnoeid zodat de tomaatjes zonlicht konden krijgen. Maar goed, de smaak is tenminste lekker.

Dit zijn de vruchten van de Romatomaten die ik wel zelf gezaaid heb. Ze hebben er heel lang over gedaan om bloemen te ontwikkelen. Deze staat in een grote verrijdbare bak buiten op het terras.

Ook in de kas laten de eerste tomaatjes zich zien. Je zou denken dat ze in de kas sneller groeien, maar dat is niet het geval. Ik heb ze, als het te warm werd in de kas, buiten gezet zodat de bijen de bloemen konden bevruchten. De bijen komen namelijk niet in de kas. 

Deze Romatomaten staan in de moestuin. Daar blijft het blad kleiner, maar groeien wel tomaten.

Het is nog maar de vraag of al deze tomaten ooit rijp zullen worden. Ze moeten eerst nog een stuk groter groeien, dan rood worden en dan pas kunnen we ze eten. We zitten al over de helft van juli. Laat die zon maar komen!!!

Ook de paprika’s in de kas krijgen hun eerste bloemen. En ook hier is het maar de vraag of we er ooit van kunnen eten. 
Volgend jaar ga ik in februari al beginnen met zaaien in huis. 

Wat wel heel goed gelukt is zijn de sperziebonen. 

We hebben er al van kunnen eten en er groeien nog meer boontjes aan de plant.

Dit is de Uchiki Kuri-pompoen. Deze foto is van 8 juli.

En zo ziet ze er vandaag uit. Ze is al bijna twee keer zo groot. 

De bosuitjes groeien langzaam. Ze zijn niet heel groot, maar het uitje krijgt al wel vorm. In het boek stond dat je ze acht weken na het zaaien kunt eten. Ik heb iets langer gewacht, maar ga deze week er toch eentje uit de grond halen.

Fijne week.

 

Archief

0 reacties