Selecteer een pagina

Poppenhuis.

door | feb 14, 2022

In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat ik een nieuwe hobby heb. Het opknappen en inrichten van poppenhuizen.
Het begon met mijn oude poppenhuis uit mijn jeugd. Ik besloot dat het leuk zou zijn om die op te gaan knappen. Vol goede moed ging ik op zoek naar de toekomstige bewoners. Ik wilde graag dat de poppetjes zo echt mogelijk op minimensjes zouden lijken, dus alle muisjes en beertjes vielen af. Ik stuitte op het Zweedse merk Lundby. Schaal 1 op 18! En laat mijn oude poppenhuis nou precies op die schaal zijn.

Ik heb mijn oude poppenhuis inmiddels ontdaan van vloerbedekking uit de jaren zeventig. Ook heb ik alle muren en plafonds geschuurd. De volgende stap is alles in de grondverf zetten. Ik wil graag mooie lichte muren en de muren in het poppenhuis waren geel, groen en rood. Heel hip in de jaren zeventig, maar totaal niet wat ik in mijn hoofd heb voor de renovatie.
Ondertussen ging ik op zoek naar Lundby poppenhuizen. Inmiddels heb ik er vier van dat merk. Ook heb ik héél veel poppetjes. Echt héél veel poppetjes. Achttien families! Van alleenstaanden tot een familie van zeven personen. En al die families moeten natuurlijk ook ergens wonen. Om een lang verhaal kort te maken. Het is een beetje uit de hand gelopen, maar het komt goed.
De kamer waar ik normaal gesproken de was droog is nu de poppenhuiskamer.
Het is de bedoeling dat de avonturen van de families zich gaan afspelen rondom een plein. Er komen dus ook winkels. Het wordt uiteraard een meerjarenproject.
De avonturen van de families zijn te volgen via mijn Instagramaccount @rondomhetplein . Maar het lijkt mij ook leuk om die verhalen, voorlopig, hier in mijn blog maandelijks samen te vatten.
Dus…

Op bovenstaande foto zie je het huis van de Familie van Smeden. Dit is het nieuwste huis van Lundby.

DE FAMILIE VAN SMEDEN.

Ik stel jullie voor aan de familie van Smeden.
Van links naar rechts: Maan, Joost, Merel, Selma en Molly.
Zij zijn sinds kort de trotse eigenaar van een Lundby Life huis. Er hoeft bijna niks aan te worden gedaan. Alleen maar één kleine aanpassing. Daarover vertel ik jullie later meer.

EEN EXTRA KAMER.

Voordat de familie van Smeden hun nieuwe huis betrekt, moet er eerst nog een muur worden geplaatst.
Selma wil heel graag een plek voor zichzelf. Een hobbykamer.
Ze hebben een aannemersbedrijf laten komen om te bepalen waar die muur het beste kan komen.

Merel heeft vanuit het raam, van wat haar kamer gaat worden, zicht op het plein. Ze neemt de omgeving eens goed in zich op.

Molly en Maan gaan een kamer delen en dat vinden ze fijn. Als Merel haar eigen kamer krijgt hebben zij meer ruimte. En het is wel zo prettig dat ze niet meer naar het gemopper van hun, bijna puberende, zus hoeven te luisteren.

 

 

MUUR PLAATSEN. 

De aannemers zijn meteen begonnen met het plaatsen van de muur.

EEN BEETJE MISSELIJK. 

Joost: Gaat het schat?
Selma: blrrrr.

ZWANGER. 

Na een paar ochtenden de toiletpot van heel dichtbij te hebben gezien hebben Selma en Joost een zwangerschapstest gekocht. En ja hoor, hartstikke zwanger.
Dat komt als een verrassing. Ze dachten dat hun gezin wel compleet was met drie dochters. En ze vragen zich af wanneer het dan moet zijn gebeurd.
Na even nadenken en rekenen komen ze uit ergens tussen Kerst en Oud en Nieuw. Toen zijn ze een paar dagen samen op vakantie geweest zonder de kinderen en was Selma vergeten de pil mee te nemen. Ze dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen en namen het risico.

Joost: – (denkt na)
Selma: – (denkt na)
Joost: Het ziet er dus naar uit dat jou hobbykamer er voorlopig niet gaat komen.
Selma: Nee, dat denk ik ook niet.
Joost: Hoe voel jij je?
Selma: Verward, een beetje. Maar stiekem ook wel blij. Jij? 
Joost: Ik ook. 

Joost: Wauw, een baby.
Selma: Ja. 

 

DEUR.

De muur tussen de woonkamer en de keuken had al wel een raam, maar nog geen deur! Die hebben de aannemers vandaag geplaatst. Toen ze net klaar waren werd de keuken geleverd.

VORDERINGEN.

De aannemers hebben een productieve week achter de rug.
Vrijdag plaatsten ze al een deur in de muur tussen de woonkamer en de keuken.
Ze hebben ook al het hout voor de omlijsting van de deurpost en de plinten gezaagd, voor de muur op de tweede verdieping.

Nadat ze alles hadden opgeruimd…

 

… gingen ze naar huis om te genieten van het weekend.

Dit is hoe ik op Instagram de verhalen vertel over de families van Rondom het plein.

Fijne week. 

 

Archief

0 reacties