Selecteer een pagina

Staycation #11.

door | aug 25, 2020


1974

Vakantie van vroeger.

Nu we met zijn allen thuis zijn gebleven deze zomer moest ik terugdenken aan onze vakanties van vroeger.
We gingen nooit kamperen met een tent, maar we hadden wel een tent. Die werd opgezet in de achtertuin. De tent was gewoon van katoen, dus als het regende werd hij helemaal nat.
Ook legden we dekens op de grond in het gras. De ene deken was de woonkamer, de andere de keuken, weer een andere de slaapkamer. Onze achtertuin lag bezaaid met dekens. Als het droog was speelden wij de hele dag buiten. We gingen alleen naar binnen om naar de wc te gaan of om te slapen. Althans zo voelde het.
In mijn beleving speelden ook bijna alle kinderen uit de straat, en de straat achter ons, bij ons in de tuin.


1974

We hadden zelfs een “tent” gemaakt voor Maus, onze kat. Die was hier ongeveer 4½ maand oud.


1971

We hadden geen zandbak dus schepten we zand in een plastic teil en voilà, zandbak. Daarmee vermaakten mijn broertje en ik ons prima.


1973

Mijn broertje en ik hadden allebei een babybadje. Die zijn nog heel lang gebruikt tot we er echt niet meer in pasten, of tot ze stuk gingen.
Daarna kwam er een rond plastic badje en nog later een rond opblaasbad.


1973

We hebben ook een paar zomers een meisje uit Guadeloupe in huis gehad. Ze sprak alleen maar Frans. Als mijn opa op bezoek kwam ging ze helemaal los. Die sprak vloeiend Frans dus dan kon ze hele verhalen kwijt. Dan liep ze de hele tijd achter hem aan. Mijn broertje en ik spraken geen Frans, maar toch redden we ons wel.
Het vierde kind op bovenstaande foto is een buurjongetje. Kinderen uit de straat speelden niet alleen bij ons in de tuin, ze schoven ook aan om te tekenen, te kleuren of te verven.

 

1974

Buiten het feit dat we ons prima in en om het huis vermaakten, deden we ook uitstapjes in de omgeving.
Hier zie je ons op de hunebedden van Havelte. Daar gingen we minstens een keer per jaar naar toe. Heel interessant vonden we die grote stenen. 

1970

Hier zie je mijn nichtje en mij op het strand van Terschelling. We waren hier allebei twee jaar oud. 
Ik herinner me dat we de eerste paar jaar altijd op vakantie gingen samen met het gezin van mijn oom. 


1976

Ook zijn we een paar jaar op vakantie naar Wielen in Duitsland gegaan. Dat was hemelsbreed dichter bij huis dan Terschelling! Eerst verbleven we in een kleine caravan, waar we ook met zijn vieren in sliepen. Later verbleven we in de woonboerderij op hetzelfde terrein. Zoals je ziet vermaakten we ons ook toen al met tekenen, kleuren en knutselen. Volgens mij gebruikt mijn moeder die etui nog steeds. 

Dit was het laatste stukje dat ik schrijf onder de titel Staycation. 
Hoe hebben jullie deze zomer ervaren? 

Fijne week.

Archief

0 reacties