Selecteer een pagina

Staycation #4

door | jul 17, 2020

Lavendel. Dit is mijn favoriete plant. Ze ruikt heerlijk. Altijd als ik een lavendelplant passeer, of dat nou op een terras is of langs iemands tuin, dan moet ik er even met mijn handen doorheen strijken. Daarna snuif ik mijn dosis lavendelgeur op. Ik dacht dat ik de enige was die dat deed, maar ik heb inmiddels verschillende mensen gesproken die dat ook doen. Ik ben dus niet de enige die deze “tik” heeft. Er zijn heel wat lavendelsnuivers in Nederland.
Deze pol in mijn voortuin is supergroot. Ik denk wel zo’n twee meter in doorsnee. Het zijn wel vijf planten bij elkaar.

Ik heb de Provence in mijn voortuin. Ik hoef er niet voor naar Frankrijk. Een eind verderop in de voortuin staan nog een paar kleine exemplaren. Ook in de achtertuin hebben we ze staan. Het is dat er in de tuin verder nog meer mooie planten staan, anders zou ik alles vol zetten met lavendel. Ok, ik overdrijf.
Wij zijn dus heel goed voor de bijenpopulatie. De meeste zijn hommels. Als je op het hoogtepunt van een mooie zonnige droge dag bij de lavendel gaat staan hoor je een oorverdovend gezoem. Bezoek mij op Instagram voor een video met geluid.

Ik heb geprobeerd om ze te tellen. Dat gaat best moeilijk want ze zitten nooit allemaal tegelijk even een poos stil. Er wordt hard gewerkt. Maar het zijn er sowieso meer dan dertig!

Fijn weekend.

 

Archief

0 reacties