Selecteer een pagina

Staycation #6.

door | aug 5, 2020

Dieren in de tuin.

Normaal gesproken bezoeken wij elk jaar wel een dierentuin. Vanwege het coronavirus doen wij dat dit jaar niet. Desalniettemin zie ik meer dan voldoende wilde dieren om me heen. Naast onze twee huisleeuwinnen, Fenna en Phoebe, vliegt en kruipt er genoeg om ons heen. Zowel in huis (spinnen) als in de tuin.
De rode zonnehoed is een ware insectenmagneet.

De hommel doet zich tegoed aan de nectar van deze prachtige bloem.

Er is genoeg voor iedereen en sommigen delen dat graag met een ander.
De Atalantavlinder deelt haar bloem met een bij. Het kan ook andersom zijn geweest.

De waterjuffers zijn in grote getale aanwezig. Ze zitten op de stokken die we bij de tomatenplanten hebben geplaatst. Dit zijn de insecten waar ik het minst bang voor ben. Als ze gaan vliegen komen ze binnen enkele seconden terug op, zo goed als, dezelfde plek. Heel voorspelbaar dus. Ze gaan niet eens meer voor mij aan de kant en ik ook niet meer voor hun.

Deze libelle is een maatje groter. Ik vind ze heel mooi, maar ben wel wat huiverig voor ze.

 

Links zie je een mier. Ik denk een koningin want ze is minstens drie keer zo groot als een normale mier.
Rechts zie je een vuurwants. Die ziet er eng uit, maar is het niet. Ze zijn heel nuttig in de tuin. Van mij mogen ze daarom blijven.

Om ervoor te zorgen dat de bijen en hommels voldoende te eten hebben, heb ik wat onkruid gezaaid. Ja, je leest het goed. Ik heb onkruid gezaaid. Volgens de verpakking was het een wildebloemenmix. Onkruid dus. Naast het huis, tussen de oprit en de openbare parkeerplaats, hebben we een klein stukje tuin. We doen er niks mee. Er staat een boom die in het voorjaar prachtig bloeit. Verder staat er een skimmia en een hortensia. Ook hebben een paar viooltjes zich daar gezaaid. Een prima plekje om de natuur een handje te helpen.

Hebben jullie ook wilde dieren in de tuin?

Fijne dag.

Archief

0 reacties