Selecteer een pagina

Staycation #7.

door | aug 7, 2020

In mijn blogpost genaamd Staycation #1, plaatste ik een foto met daarop vermeld, de dingen die ik wil gaan doen deze zomervakantie.
Wat heb ik al gedaan?

Foto’s maken. Dat heb ik heel veel gedaan. Niet alleen voor deze blog, maar ook voor Instagram en voor in mijn vakantieverslag. 
CHECK!

Dieren in eigen tuin. Daar heb ik over geschreven in mijn vorige blogpost.
CHECK!

Een andere taal spreken. 
CHECK!

Dit is eigenlijk een beetje vals spelen. Elke zomer schrijf ik alles wat ik het afgelopen schooljaar heb geleerd tijdens Franse les, netjes over in een schrift. Alle aantekeningen, grammatica, themawoorden en standaard uitdrukkingen. 
Echter, ik spreek wel degelijk Frans in mijn vrije tijd. Iedere woensdag benoem ik alles wat ik aan het doen ben hardop in het Frans. Ik praat dan zelfs Frans tegen de katten. Die kijken mij dan aan alsof ik niet goed snik ben. Verder lees ik kleine taalboekjes op niveau A2/B1 om mijn Frans te bevorderen. Dat doe ik ook hardop. Dan komen Fenna en Phoebe kijken wat ik aan het doen ben. Dat doen ze ook als ik hardop voorlees in het Engels en Nederlands. Verder luister ik naar Franstalige muziek en, als het mogelijk is, zing ik ook mee. Dan komen de meiden eerst kijken wat ik aan het doen ben, om vervolgens weer te vertrekken. 
Ik volg ook een paar Franstalige mensen op Instagram. Ook Nederlands- en Engelstalig overigens.

Op bovenstaande foto staat trouwens een fout. Ik heb die fout inmiddels verbetert. Het is UN fleuve, en niet une fleuve. 

Deze foto spreekt voor zich. 
Watermeloen eten.
CHECK!

Fijn weekend.

 

Archief

0 reacties