Selecteer een pagina

Staycation #9 / Mutsjes in de zomer.

door | aug 11, 2020

Je kunt het je haast niet voorstellen, want het is zo warm dat de mussen bijna dood van het dak vallen, maar ik zit mutsjes te breien. Ik heb daar vorig jaar al eens een blogpost over geschreven en ik doe dat nu weer. 
Ik brei nu al vijf jaar mutsjes. Minimutsjes. Voor De Goedgemutste Breicampagne. Ik heb de traditie overgenomen van mijn schoonmoeder. 
Als je wel eens voor het koelschap in de supermarkt hebt gestaan en je hebt afgevraagd waarom de smoothies van Innocentdrinks een mutsje ophebben, dan krijg je hier het antwoord. 

 

Ik steun deze actie in de strijd tegen de eenzaamheid onder de ouderen. 

 

Wil je ook meedoen? Dan geef ik je hierbij het patroon uit het boekje van De Goedgemutste Breicampagne.
Het is een simpel patroon dus beginnende breisters (m/v) kunnen er ook mee aan de slag. Op de website van De Goedgemutste Breicampagne vind je nog meer patronen, en ook een haakpatroon. Haken mag ook. 

De lievelingskleur van mijn schoonmoeder was paars. Vandaar dat ik elk jaar een paars mutsje brei ter herinnering aan haar.

Deze twee mutsjes zijn de nieuwste toevoeging aan de verzameling mutsjes van dit jaar.
Het allerbelangrijkst met dit warme weer, met deze vreselijke hittegolf, is vooral veel blijven drinken. Ook fruit eten is heel goed.
Toen ik deze mutsjes breide kon ik nog buiten zitten. Maar toen het te warm werd ben ik snel naar binnen gegaan.

Tegen de tijd dat de mutsjes moeten worden opgestuurd zal ik, als ik het niet vergeet, een foto laten zien van alle mutsjes die ik dit jaar heb gemaakt. Dan leg ik ook nog even uit hoe je ze op kunt sturen. Dus. Zet hem op. 

Fijne dag.

 

 

Archief

0 reacties