Selecteer een pagina

Uit de kas, in de kas.

door | sep 22, 2020

Het moestuinseizoen loopt bij ons bijna op zijn einde. Althans, in de kas. Tijd dus om te beginnen met de kas winterklaar te maken.

De twee tomatenplanten die je hier ziet hebben het moeilijk. Ze hebben inmiddels zoveel wortels dat ze geen ruimte meer hebben in de pot. Ik heb de tomaten dus van de plant geplukt. De tomaten die nog niet rood waren liggen nu in huis voor het raam. Als ik geluk heb kleuren ze nog rood.
De paprika’s heb ik ook van de planten geknipt. Die waren al rood. De planten zelf liggen inmiddels in de groene kliko. Dat geldt ook voor alle tomatenplanten uit de kas en uit de bakken op wielen. In de tuin staan nog twee tomatenplanten die nog t/m vandaag hebben om rood te kleuren. Vanaf morgen slaat het weer om en wordt het niks meer met die planten. Dan verdwijnen die ook in de kliko.

Hier zie je vier nieuwe tomatenplanten. Dat zijn de “dieven” of “oksels” die ik van de tomatenplanten had geknipt. Ik schreef daar al over in de blogpost ‘Over tomaatjes en paprika’s deel 3′, van 31 augustus. Ze slaan goed aan. De planten rechts en links op de foto gaat eigenlijk een beetje te hard. Daar zitten al weer knoppen in. Ze blijven in de kas staan. Als het even kan de hele winter.

En zo ziet de kas er nu uit. Om ruimte in de schuur te besparen heb ik het kleine tuinsetje in de kas geplaatst. Misschien kan ik daar in de winter wel zitten als de zon schijnt. Je ziet dat er een lamp hangt. Die blijft ook de hele winter hangen. We hebben er twee. Één hing onder de overstek van de schuur. Die hangt inmiddels ook in de kas. 

Ik denk dat er binnenkort nog één blogpost volgt over de moestuin. Dan is het seizoen echt afgelopen. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen waarover ik kan bloggen. Deze blog heet ‘Over lapjes en zo’ en dus wordt het weer eens tijd dat ik iets schrijf over mijn “lapjes”. Dat is alweer een poosje geleden. Ik heb een leuk verhaal over Fenna en haar stille aanbidder voor jullie. Daarover later deze week meer.

Fijne week.

 

 

Archief

0 reacties