Selecteer een pagina

Wat er verder gebeurd is in de moestuin.

door | sep 2, 2020

De courgette doet het goed dit jaar. De eerste bloei gaf veel oogst.

De tweede bloei bracht twee courgettes op. De derde bloei, na de hitte, gaat moeizaam.
Als ik geluk heb kan ik er nog twee oogsten.
Zelfs de courgetteplant die in de pot staat ontwikkelde een vrouwelijke bloem. (niet op foto) Er groeit nu een heel klein courgetje aan. Ik hoop zo dat die ook echt eetbaar wordt.

Op de één of andere manier willen de pompoenen het nooit zo goed doen bij mij. Vorig jaar had ik er drie, waarvan er één rijp was.
Dit jaar begon de plant af te sterven terwijl de pompoen, volgens mij, nog niet rijp was. Ik heb haar maar van de plant los geknipt. Ze heeft nog een paar dagen daar gelegen om uit te harden.

Het kan zijn dat ze toch wel rijp is. Daar ga ik binnenkort achter komen als ik haar ga aansnijden.

En dan nog een paar dingen waar ik geen foto’s van heb:
De bosuitjes bleven heel klein. Toch heb ik er nog een keer van kunnen oogsten. Dit keer heb ik ze in een apart pannetje gebakken. De vorige keer vond ik ze niet weer terug na het roerbakken. Ze waren zacht van smaak.
De sperziebonen hebben vier maaltijden opgebracht. Daar ben ik zeer tevreden over. Gisteren hebben we de planten gerooid.
Een passievrucht is helemaal oranje, maar voelt hol aan. Geen idee wanneer ik die moet oogsten. Ik ga het denk ik maar gewoon proberen. De andere kleurt ook oranje.
De platte peterselie doet het niet goed in de potten. In de vierkantemeterbak deed het eerst ook niks, maar nu ineens wel. Ze smaakt lekker.
De basilicum groeit goed. Het blad is niet donkergroen, maar een beetje geelgroen. Ze ruikt heerlijk, dat dan  weer wel. Ik eet eigenlijk nooit verse basilicum. Ik wilde het gewoon graag kweken om te zien of het lukte,
De bieslook in de moestuin doet het goed. Die in de kas bleef iel, dus die heb ik ook maar in de moestuin gezet.

Het moestuinseizoen is bij ons bijna voorbij. Alle hoop is nu gevestigd op de tomaten, paprika’s en de laatste courgettes.

Fijne week.

 

 

Archief

0 reacties