Selecteer een pagina

Wat heb ik op de naalden staan?

door | nov 18, 2019

Net zoals (bijna) iedereen die graag handwerkt ben ook ik met meerdere projecten tegelijkertijd bezig. Sommige van die projecten liggen al jaren onafgemaakt in een bak of tas. Nou ben ik zo iemand die noteert wanneer ze aan een project begint en wanneer het af is. Tenminste, als het om haken en breien gaat.

2014
Een gehaakte stola van garen met kleurverloop in kantmotief. Heel mooi en ook heel bewerkelijk. Ze komt wel een keer af, echt waar, maar het heeft geen haast.
Een vliegengordijn uit het boek Haken en Kleur (deel 1) laat ook op zich wachten. Het bovenste deel is allang af, al binnen een maand. Daarna moest ik  nog vele bollen haakkatoen ophaken tot bollen van gehaakte lossen. Later zouden daar dan de slierten, die de vliegen tegen moeten houden, van gemaakt worden met onderaan kralen voor het gewicht. De sleur sloeg toe en andere projecten lonkten, en dus belande het vliegengordijn in een plastic bak.
Een gehaakte schedelapplicatie voor halloween moet nog een oog krijgen.
Een gebreide omslagdoek van verloopgaren, heel simpel om te maken, wacht ook al een tijdje.

2015
Een gehaakte Granny Stripe deken. Ook heel simpel en dus een project dat altijd wel even tussendoor kan. Het hoeft niet in één keer af.
Een set van gehaakte zwarte onderzetters van dun garen en met een kleine haaknaald. Niet iets wat je er even bij pakt als je tv zit te kijken.

2016
Ik heb een poging ondernomen om sokken te breien. Ik ben dol op gebreide sokken, liefst in bonte kleuren en vooral als iemand anders ze voor me breidt. Ik heb er eerlijk gezegd het geduld niet voor.
Met de tweede bankdeken ben ik net weer verder gegaan. Het is een grotere uitvoering van de eerste die ik haakte want de bank waar hij op komt is groter dan de eerste.

Dan is er de gebreide deken waar mijn schoonmoeder aan begonnen was. Zij heeft hem niet af kunnen maken en dus ben ik daar aan begonnen. Het was even uitzoeken op welke naalden ik moest breien want mijn schoonmoeder breide heel los. Deze deken heeft geen haast, maar hij komt wel af.

2017
De scrapblanket van restjes garen leek zo leuk, maar ik vrees dat die nooit af komt.
Ik heb een tas gehaakt van heel dik garen. De tas is af, maar er moet nog een genaaide voering in komen.

2018
Vol enthousiasme begon ik aan een Tunisch gehaakte sjaal. Jammer genoeg werd het wat te dik en stug. Nu is het bijna een kussenhoes. Alleen het binnenkussen moet nog genaaid worden.
Ik wilde wel weer eens een deken breien. Dit keer van in een hoek gebreide vierkantjes. Heel leuk om te doen, maar niet voor ’s avonds bij de tv. Wegens tijdgebrek in een box beland.
De sjaal in ribbelsteek moet voor deze winter af zijn.

Dit jaar ben ik begonnen aan een Granny Square deken van restjes garen aangevuld met een paar nieuw gekochte bollen.
Ook brei ik een kussenhoes van restjes garen.
De gehaakte herfstkrans zal binnenkort af zijn.

Een aantal van deze projecten zijn op de achtergrond geraakt omdat ik ook regelmatig achter de naaimachine plaatsneem.
Verder ben ik een half jaar lang fulltime mantelzorger geweest van onze oude zieke poes totdat ze overleed.
Daarna werd ik moeder van twee lapjespoezen, en nog later zaten we midden in een verhuizing.
In die tijd had ik dan ook totaal geen motivatie om creatief bezig te zijn. In ieder geval niet om iets af te maken. Ook zaten de meeste van mijn handwerkspullen bijna een half jaar lang in de opslag.

Als je het zo leest lijkt het alsof ik niks af heb kunnen maken, maar niets is minder waar. Deze blog is dus een goede stok achter de deur om met de projecten verder te gaan.

Archief

0 reacties