Selecteer een pagina

Weinig te melden.

door | mei 12, 2020

Er valt eigenlijk weinig te melden. Na vorig weekend twee dagen migraine te hebben gehad krabbel ik weer wat op. Het leven gaat zijn gangetje. Ik verveel me regelmatig en kan me nergens toe zetten. De inspiratie om te bloggen ontbreekt me. Dat gaat weer voorbij weet ik, maar voorlopig laat ik het maar zo.

Voor de voordeur hangt bij ons een blauw gordijn. Het gordijn is veel te lang want we hadden hem in Zwolle ook voor de voordeur hangen en daar hadden we veel hogere plafonds. Het sleept zo’n 20 cm. over de grond. Phoebe vindt dat niet erg. Zij zit ’s avonds regelmatig achter het gordijn door het raam naar buiten te kijken. Dan is het lekker warm en zacht op de veel te lange zoom. Nu had ze echter op de zoom gekotst en moest het gordijn in de was. In tegenstelling tot wat er in het waslabel stond heb ik hem gewoon in de wasmachine gedaan en dat ging prima.

Dat was meteen het goede moment om dan eindelijk maar het gordijn op lengte te maken. Ik heb hem geblindzoomd (is dat echt een woord?) met de hand. Steekje voor steekje. Je ziet aan de voorkant dus niet dat hij is genaaid.

Op Bevrijdingsdag hebben W en ik een stukje gefietst. Op de geluidswal langs de snelweg zag het helemaal geel. Waarschijnlijk is het koolzaad want dat zie je wel vaker op plekken langs de snelweg.

Op Instagram kom ik heel veel Granny squares tegen op dit moment. Ik raakte er helemaal door geïnspireerd en haalde de deken die ik aan het haken was van restjes garen weer tevoorschijn. Inmiddels ben ik bezig met de rand. Als hij af is zal ik hem hier laten zien. 

Het duurt nog wel even voor ik weer naar Franse les mag. Hopelijk in september, in het nieuwe schooljaar. Dan moet ik in de trein verplicht een mondkapje op. Deze week ga ik beginnen er een paar te maken. Ik heb wat stofjes uitgezocht waar ik mee ga beginnen. Ik hou jullie op de hoogte. 

Een poosje terug vertelde ik dat Phoebe gefascineerd is door elektrische apparaten zoals naaimachines en printers. Hier komt het bewijs.

Echt waar. Elke keer als ik aan het printen ben, en ze is in de buurt, komt ze erbij staan. Zo grappig.

Ik ben voornemens om mijn oude poppenhuis te gaan renoveren en was op internet op zoek naar poppetjes. Terwijl ik de informatie aan het uitprinten was kreeg ik gezelschap van Phoebe.

Tot volgende week.

 

 

 

 

 

Archief

0 reacties