Selecteer een pagina

Zo maak je duurzame gezichtsdoekjes.

door | mrt 3, 2020

Aan het eind van de dag, als ik mijn huid schoonmaak, gebruik ik normaal gesproken lotiondoekjes van de drogisterij of een wattenschijfje met reinigingslotion.  Aangezien ik mijn huid elke dag reinig kun je wel zeggen dat ik een grootverbruiker ben. Die doekjes en wattenschijfjes gooi ik na afloop in de prullenbak.
Dat moet toch anders kunnen, dacht ik. Ik heb een paar handdoeken die ik niet gebruik, zoals sporthanddoeken met reclame erop die W krijgt na een hardloopwedstrijd. Ze liggen doelloos in de kast en nemen alleen maar plaats in beslag. Een van die handdoeken was een halve handdoek, zo’n smalle. Ik heb die in lapjes geknipt van tien bij tien centimeter. Badstof pluist enorm. Na afloop had ik een hand vol pluisjes. Je ziet ze op bovenstaande foto ook.

Ik heb alle lapjes rondom afgewerkt met een zigzagsteek. Doe je dat niet, dan blijf je tot in de lengte van dagen overal pluisjes vinden. De lapjes die langs de kant van de handdoek zaten hadden al aan een of twee kanten een zoom. Dat heb ik zo gelaten.
Nadat ik alle lapjes onder handen had genomen haalde ik de pluisroller er overheen.

Dit is het eindresultaat!
Je ziet nog wel wat rafels aan de doekjes zitten, maar die verdwijnen vanzelf na een paar keer wassen.
Om mijn huid schoon te maken maak ik het doekje nat met water (lotion is niet eens echt nodig) en boen ik mijn huid schoon. Na gebruik spoel ik het uit en kan het in de wasmand. Als ik ze was gaan ze in een waszak want anders vrees ik dat ik er af en toe eentje kwijtraak.
Om mijn ogen van make-up te ontdoen gebruik ik wat anders, maar daarover vertel ik een andere keer.

Archief

0 reacties